Ce este marketingul de conținut

Marketing de conținut

Marketing de conținut – procesul de creare și distribuire a resurselor digitale, cum ar fi postări pe blog, clipuri video, cărți electronice, prezentări tehnice și de soluții, precum și o varietate de alte tipuri de conținut digital, pentru a oferi informații publicului țintă.

Marketingul de conținut este vital pentru succesul optimizării motoarelor de căutare (SEO). 

Pentru a vă afla pe primele poziții în rezultatele căutării online, e nevoie de conținut interesant, relevant, de înaltă calitate și specific.

Marketing de continut (Content Marketing) – Ce este conținutul?

Conținutul digital se găsește sub diverse forme, cum ar fi articole/postări, bloguri, studii de caz, diagrame, cărți electronice, oferte gratuite, jocuri/teste, postări/menționări pe rețelele de socializare, infografice, cursuri, liste, muzică, știri și opinii, podcasturi, recenzii, diapozitive, seturi de instrumente, comentarii ale utilizatorilor, clipuri video, widgeturi, feeduri XML și desene.

Gestionarea continutului digital

Atunci când clienții potențiali încep să evolueze către cumpărare, conținutul devine unul dintre principalele moduri în care companiile pot interacționa cu ei. Pentru ca marketingul de conținut să genereze clienți potențiali, este necesar un sistem de gestionare a conținutului, pentru a crea, administra, actualiza și livra conținut în mod consecvent și eficient.

Care este scopul marketingului de conținut?

 

Marketingul de conținut este un instrument foarte util pentru atragerea de potențiali clienți, care contribuie și la creșterea vizibilității mărcii, a vânzărilor, a numărului interacțiunilor cu clienții și a fidelității acestora. 

 

Marketingul de conținut este util pentru informarea clienților existenți și potențiali despre produsele și serviciile pe care le oferiți, consolidarea relațiilor cu clienții și crearea sentimentului de comunitate în jurul mărcii.

 

Marketingul de conținut oferă clienților materialele informative și utile de care au nevoie pe parcursul experienței lor de cumpărare – de la căutare și analizare până la decizia de a cumpăra. 

 

Utilizând bloguri, cărți electronice, postări pe rețelele de socializare, grafice și clipuri video, atragi clienții potențiali, le menții interesul și îi conduci treptat spre achiziționare.

 

Care sunt tipurile de marketing de conținut?

 

În marketingul de conținut se utilizează mai multe tipuri de conținut. Fiecare tip de conținut necesită o altă strategie editorială, structură, organizare și planificare de marketing atunci când este utilizat pentru inițiativele de marketing de conținut. Când decideți ce conținut doriți să creați, luați în considerare toate canalele pe care le puteți utiliza. Astăzi, utilizatorii folosesc în permanență telefonul sau un alt dispozitiv mobil. Astfel, conținutul dumneavoastră trebuie să poată fi la fel de ușor de vizionat sau de citit pe dispozitivele mobile ca pe orice alt canal sau platformă.

În plus, multe persoane nu au timp sau chef să parcurgă întregul conținut, chiar dacă este vorba doar despre un e-mail scurt. O prezentare tehnică sau de business mai lungă, o carte electronică sau un studiu de caz mai lung nu funcționează bine într-o strategie de marketing pentru dispozitivele mobile. În schimb, un infografic ar putea să ofere toate informațiile relevante. De asemenea, un clip video poate funcționa, deoarece este ușor de vizionat pe un dispozitiv mobil.

Vizualul este un instrument puternic. Cuvintele contează, dar o imagine face cât o sută de cuvinte. Puteți încorpora imagini, muzică, hărți, jocuri și diverse funcții interactive.

Trebuie pornit de la întrebări simple, cum ar fi: Oare clientul ideal preferă un cântec sau un videoclip muzical? Sau, poate, un podcast sau benzi desenate?

Conținutul oferă multe moduri posibile de conectare și interacționare cu oamenii. Tipul de conținut pe care îl utilizați depinde de dumneavoastră și de publicul țintă. Dacă se potrivește mărcii dumneavoastră și este acceptabil pentru publicul țintă, puteți (și trebuie) să îi acordați o șansă.

Promovează-te cu noi! 
Suntem NT AGENCY – companie de marketing full service