Anul universitar 2023-2024 a fost deschis astăzi la Universitatea din Petroșani. Bobocii, studenții mai mari, dar și cadrele didactice și-au dat întâlnire în Aula Universității din Petroșani, într-un eveniment de gală.

Ca în fiecare an, oficialități din întreg județul au fost prezente la eveniment. Astfel că, reprezentanți ai Consiliului Județean Hunedoara, Instituției Prefectului Județului Hunedoara, Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Primăriei Municipiului Petroșani, dar și ai INSEMEX sau noul Complex Energetic Valea Jiului, au luat în prezidiu.

Evenimentul a fost moderat de rectorul Universității din Petroșani, Sorin Radu, care a și declarat deschis noul an universitar, fiind urmat la microfon de toate oficialitățile prezente. Cei mai emoționați au fost studenții din anul I, care au și avut o reprezentantă care a vorbit, fiind susținuți și de organizațiile studențești care și-au amenajat standuri la ieșirea din Aulă.

După cum rectorul Universității din Petroșani a menționat, evenimentul a fost cu atât mai important, cu cât el marchează implinirea a 75 de ani de înființarea instituției de învățământ superior de la Petroșani. Acest eveniment va fi, însă, sărbătorit într-un alt eveniment de gală, care va avea loc în data de 13 octombrie, când sunt așteptate la Petroșani importante personalități ale lumii academice și societății românești.

Nicu Tașcă

Leave A Comment