În vremea în care amatorii organizează conferințe de presă fără niciun ziarist în sală, vezi cazul Clubului Jiul Petroșani de acum câteva luni, organizațiile care se respectă aleg să lucreze cu profesioniști.

Deși, așa cum aminteam, mulți ciudați au încercat să o compromită, conferința de presă rămâne unul dintre cele mai uzitate instrumente de relații publice.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul unei organizații dă declarații, furnizează informații și răspunde întrebărilor jurnaliștilor.

Conferința de presă trebuie să fie bine pregătită, din punct de vedere logistic, dar și în ceea ce privește cele prezentate sau discutate.

De regulă, cu această ocazie se înmânează reprezentanților presei și o mapă pentru presă (numită și dosar de presă sau kit pentru presă) care cuprinde o serie de documente care transmit către mass-media informații cheie corecte și la zi privind activitatea organizației.

Nu uitați nicio clipă că jurnaliștii sunt oameni bine informați, iar materialele și expozeurile trebuie să fie conforme cu realitatea.

Pentru a-și atinge scopul, prin prezența tuturor reprezentanților presei care au fost invitați, o conferință de presă va fi organizată la începutul săptămânii (până joi), între orele 10-17 (niciodată dimineața sau seara sau în zile de sărbătoare).

Cu toate acestea, conferințele de presă sunt tot mai rare.

Administrațiile și instituțiile publice nu au specialiști în domeniu și nici nu contactează firmele de profil, iar șefii companiilor au o oarecare teamă de a se expune în fața presei, simțindu-se vulnerabili.

Câștigurile unui astfel de demers sunt însă evidente: notorietate, realizarea de contacte, ajungerea informațiilor prezentate la public ș.a.

Dacă acest articol ți-a stârnit interesul, vrei să fii cunoscut sau ai o firmă sau un produs care vrei să fie aduse în atenția publică, noi își stăm la dispoziție, iar rezultatul va fi peste așteptările tale.

Contactează-ne!

Citește și: Serviciile NT Agency: Organizarea și promovarea evenimentelor

Serviciile NT Agency: Fii vedetă! Personalizează-ți îmbrăcămintea!

One Reply to “Serviciile NT Agency: Organizarea conferinței de presă”

”Amatorismul comunicațional este agasant” - Jurnalul Văii Jiului
15 May 2023 Reply

[…] în comunicare Nicu Tașcă scrie pe site-ul NT Agency despre conferința de presă. El prezintă instrumentele de PR, care pot fi folosite de organizații pentru a se face cunoscute […]


Leave A Comment